IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще спаси ли евтиният петрол световната икономика?

Списъкът с печелившите се води от големите петролни вносители, като Германия, Италия и Япония

08:18 | 09.12.14 г. 27
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 12:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 0 rate down comment 3
harry_s
преди 9 години
И като фалират шистовите компании пак ще скочат цените
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 16 rate down comment 13
крас
преди 9 години
Инвестиционните банки в САЩ замениха строителния балон с този на шистовия нефт. Отново се завърта една храносмилателна верига която бе позабравена от 2008 година! Отново едни НЕРЕГУЛИРАНИ деривати ще се окажат ТОКСИЧНИ и от тях ще загубят инвеститорите, а не банките КРЕДИТОРИ на тези безумия.КОИ СА ИНВЕСТИТОРИТЕ СДОБИЛИ СЕ С ТЕЗИ ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ?Разни пенсионни , здравноосигурителни фондове и разбира се НАЦИОНАЛНИ БАНКИ КАТО БЪЛГАРСКАТА сдобили се с тези токсични книги с рейтинг ААА !!ЗАРИБЯВАНЕТЕ Е ЗАПОЧНАЛО!! Убеден съм, че този път периода ще е много по кратък и БАЛОНА ЩЕ СЕ СПУКА много по рано от предвижданията на организизаторите.Необходимо е губещите от това ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА НЕФТ да свалят цената на петроло до 20 - 30 долара за барел! ТОГАВА ЩЕ СПРАТ И ЗАЛАГАНИЯТА В ПОДОБНИ ЛИШЕНИ ОТ ЗДРАВ РАЗУМ ПРОЕКТИ ОТ КОИТО ПЕЧЕЛЯТ САМО ФИНАНСОВИТЕ АКУЛИ!ТОЗИ СРИВ ЩЕ Е КРАЯТ НА ЕДНА СИСТЕМА ИЗГРАДЕНА НА НЕЗДРАВИ ФИНАНСОВИ ПРИНЦИПИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ТЕЗИ НА ПАЗАРА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 7 rate down comment 6
zethron
преди 9 години
Сслед 2 години го чакаме на 135 долара за барел
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 20 rate down comment 2
dr.5rov
преди 9 години
Добре де - преди 5 години цената от $140 се срина на $40http://***.infomine.com/investment/metal-prices/crude-oil/all/. И тогава имаше апокалиптични картини, но ... тогава края на света ни се размина. Може пък сега да идва. Стига с тази истерия. Винаги когато някой губи - друг печели (и обратното). Междувременно да сте чували такситата да искат да намалят цените?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
ем ай бе кво и аз съм за да си произведем там квот кааш, ама дали лъвовете ше ни пуснат е друг въпрос. Аз съм навит тамън ше има бачкане за всички произвеждаме си и си имаме, така беше и през комунизъма ... е стоките не бяха нешо кой знае кво ама са поне има интернет и ше гледаме кое как се прай :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 20 rate down comment 7
крас
преди 9 години
Играта със суаповите сделки едва ли ще продължи дълго.Никой не говори за това , че ниската цена на петрола ще се отрази негативно върху бюджета на държавите, които и без това са с огромна задлъжнялост.За Германия дефицита е достигнал до космическата цифра от 2,1 трильона евро!ЗАТОВА ПЕТРОЛА ПАДА , НО ЦЕНАТА НА ДЕРИВАТИТЕ МУ НЕ СЕ ПРОМЕНЯ! Кой печели тогава ?Разбира се, че БОРСОВИТЕ ИГРАЧИ участващи в този цирк на ОБРАТНО ИЗКУПУВАНЕ на фючерсите!Кои са те? СЪЩИТЕ БАНКИ КОИТО НАДУХА СТРОИТЕЛНИЯ БАЛОН И СЪЗДАДОХА КРИЗАТА ОТ 2008 ГОДИНА!Тези от ФЕД ги знаят! А вие знаете ли ги?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 10 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
Това , че ще се "избият мошениците и крадците" по никакъв начин не променя състава на групите от субекти, които са в с състояние да извършат определени по мащаб инвестиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 7 rate down comment 7
redcretin
преди 9 години
Грешка. Трябва просто да се избият мошениците и крадците, ама "ресурсното" мислене гледам все още не ви е изоставило :)Цяла БГ живее на принципа да прекара другия, да пре-продаде нещо вместо да го произведе. Е туй е сега резултата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 12 rate down comment 2
SSIW
преди 9 години
Тука идва мястото на някои въпроси от серията за бройлерите (както находчиво си ги определил;)) :Как едно и също състояние на инвестиционния климат или среда, веднъж се използва за обяснение на крайно незадоволителния обем инвестиции в предприятия, които ще създават и оставят принадена стойност тук в БГ (т.е. производство), а същия този инвестиционен климат не се явява никаква пречка за осъществяване на вложения в най-разнообразни начинания, които изнасят национален капитал и доход ,като започнеш от вериги бензиностанции, супер и хипер-маркети и стигнем до телефонни оператори и ЕРП и пр.? За концесии и експлоатация на природни ресурси, както и някой др естествени монополи няма смисъл да се отваря дума. Нима и в единия и в другия случай , инвеститорите не се сблъскват със същото законодателство, същата квалификация (или липсата на такава) в работната сила, същата цена на труда, същата бюрокрация и корупционен натиск ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 10 rate down comment 2
SSIW
преди 9 години
По този начин двете направления, по линия на които може да се очаква осъществяването на такива инвестиции, останаха личната инвеститорска и стопанска инициятива на гражданите и тази на външните играчи, представляващи това икономическо пространство към което започнахме процес на интеграция след промените. Очевидно, че мащаба на инвестициите, които отделния индивид в БГ може да осъществи, се разминава в порядъци с размера на тези инвестиции, които са нужни за осъществяване на големи, модерни и конкурентоспособни структурни икономически проекти (чисто и просто защото 99,9% от народа стартира пътя си в капиталистическото развитие с активи от една панелка и евентуално няколко хиляди лев влог) или с други думи такива инвестиции (ако държавата бъде изключена от уравнението) са във възможностите единствено на средния и едър капитал отвън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още